Over ons

Kees Veeken is in 2000 gestart met K-Joint Weldconsultancy voor het oplossen van lastechnische problemen bij bedrijven, in de breedste zin van het woord. De vrijheid je energie, kennis en kunde zonder remmende factoren op een positieve manier volledig in te kunnen zetten voor het intensief begeleiden en ondersteunen van bedrijven is daarvoor de aanleiding geweest. K-Joint Weldconsultancy verzorgt lascertificering en werkt daarvoor nauw samen met diverse laboratoria en bureau's zoals: Element, MME, Det Norske Veritas en Lloyd's Register, alsmede met zelfstandige gecertificeerde lassers,

K-Joint Weldconsultancy heeft special ontwikkelde kwalificaties voor lasmethoden en lassers gemaakt en gecertificeerd met Lloyd's Register zoals: TIG lassen van flexibele roestvaststalen slangen onder de PED met aanvullende eisen van Tata Steel voor Eriks BV. BMBE lassen van kettingschalmen aan staalkabel, onder speciale eisen van Tata Steel voor Mennens BV. Bekist lassen van kraanrails onder speciale eisen van Tata Steel voor Bemo Rail BV, Staalwerk BV, VSA BV en Mulcon BV. Thermietlassen van kraanrails onder speciale eisen van Tata Steel voor Bemo Rail BV. TIG orbitaallassen van roestvaststalen pijpen voor Velmon BV.

Lasgroep West.

In Nederland zijn, in samenwerking met het NIL, een zestal lasgroepen actief. Elke lasgroep is een autonome vereniging die tot doel heeft de lastechniek te promoten en alle nieuwe ontwikkelingen onder een brede aandacht te brengen voor iedereen die in lastechniek is geinteresseerd. Ze organiseren bijzondere lezingen, discussieavonden, bedrijfsbezoeken, excursies en alles wat voor de leden de moeite waard is.

K-Joint weldconsultancy is actief lid van het NIL, waarbij Kees Veeken tevens bestuursvoorzitter is van 'Lasgroep West' met ± 230 leden.