Supervisie

Waar draait het bij supervisie om?

De opdrachtgever, Mammoet, zet wereldwijd liftsystemen in met capaciteit tot 5000 ton en soms hoger. Soms is het noodzakelijk om een systeem op te waarderen in liftvermogen. In dat geval wordt berekend waar versterkingsplaten moeten worden aangebracht en in welke vorm. De betreffende delen worden op maat gesneden en afgeleverd op de bouwplaats, waar ook in de in de wereld.

Omdat het meestal staalsoorten van hoge sterkte betreft zoals type S690QL1, zijn de eisen voor de uitvoering van het laswerk dus ook erg hoog. K-Joint Weldconsultancy is meerdere malen door Mammoet ingehuurd om deze opdrachten uit te voeren. Er wordt dan een team van gekwalificeerde lassers en ervaren constructiebankwerkers samengesteld, die onder supervisie van Kees Veeken de aanpassingen, vaak gecombineerd met modificaties en herstellingen, uitvoert. Indien noodzakelijk worden de lassers aanvullend gekwalificeerd en worden zonodig extra lasmethodekwalificaties behaald.

Supervisie betekent het mede organiseren van alle benodigde middelen die nodig zijn om een klus te klaren, het aansturen van de vakmensen, het maken van WPS-en en lasvolgordeplannen, het verzorgen van de NDO-opdrachten, het begeleiden van Notified Body’s die permanent toezicht houden op de uitvoering, het beoordelen van de lassen, het maken van alle benodigde documenten en het fabricageboek, het regelen van alle bijkomende zaken met mensen en het oplossen van problemen.

Voor elke opdrachtgever die hoge eisen stelt aan de lastechnische uitvoering van opdrachten in binnen- of buitenland kan K-Joint Weldconsultancy de invulling verzorgen en de zorgen uit handen nemen.